Σκύρος
Skyros
ΤΟ ΝΗΣΙ

Όντας το μεγαλύτερο νησί των Σποράδων, η Σκύρος καταφέρνει αρχικά να εντυπωσιάσει κάθε επισκέπτη της με τις ακραίες περιβαλλοντικές διαφορές: μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, μπορεί κανείς να βρεθεί απ' τα καταπράσινα μέρη του βορείου τμήματος, στις βραχώδεις και άγριες σε ομορφιά περιοχές του νοτίου τμήματος.
Οι οικισμοί του νησιού βρίσκονται κυρίως στο βόρειο τμήμα του και η αμφιθεατρικά χτισμένη πρωτεύουσα είναι η Χώρα ή Χωρίο, που απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα απ' το λιμάνι. Με κλασσική αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική και γραφικά καλντερίμια, είναι έτοιμη να καλύψει κάθε ανάγκη του επισκέπτη σε φαγητό και διασκέδαση.

Πέρα όμως απ' τη χώρα, οι πανέμορφοι οικισμοί του νησιού σε προκαλούν να τους ανακαλύψεις.
Ο Μώλος, τα Μαγαζιά, το Παλαμάρι με τον αρχαιολογικό του χώρο αλλά και η Ατσίτσα ή ο Πεύκος είναι μερικά μόνο απ' τα μικρά διαμάντια της Σκύρου που σε κάνουν να θέλεις να εξερευνήσεις μέχρι και την τελευταία γωνιά της.
Παράλληλα, θα συναντήσετε τα αξιαγάπητα Σκυριανά Αλογάκια, τη μικρόσωμη φυλή αλόγων της Σκύρου που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο σπάνιες φυλές αλόγων στον κόσμο.


ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Το να προλάβει κανείς να επισκεφθεί όλες τις αξιόλογες παραλίες της Σκύρου είναι πραγματικός άθλος, γι' αυτό καλό θα ήταν να φροντίσετε η διαμονή σας να είναι όσο το δυνατό μεγαλύτερη.
Απ' τη μεγάλη αμμουδερή παραλία που ενώνει τον Μώλο με τα Μαγαζία, μέχρι το Παλαμάρι και τη, δημοφιλή ανάμεσα στους επισκέπτες, παραλία των Γυρισμάτων, θα μείνετε έκπληκτοι με τα πεντακάθαρα νερά και την άγρια ομορφιά των τοπίων.
Μην παραλείψετε επίσης να επισκεφθείτε τις σχετικά ερημικές παραλίες Κυρά Παναγιά, Πετρίτσα και Θεοτόκο, την παραλία του Αγίου Πέτρου κοντά στην Ατσίτσα, τις παραλίες Καλαμίτσα και Αχερούνες, καθώς και την παραλία του χωρίου Πεύκος.
Αν πάλι πιστεύετε πως εξαντλήσατε τις παραλίες, πράγμα αδύνατο, δεν έχετε παρά να πάρετε ένα καΐκι για να περάσετε στα κοντινά νησάκια που περιβάλουν τη Σκύρο ή να εξερευνήσετε τις θαλάσσιες σπηλιές της Πεντεκάλης και της Διατρυπητής.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

» Υπάρχουν αεροπλάνα που συνδέουν την Σκύρο με την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη 3 φορές την εβδομάδα.

» Λεωφορεία απο την Αθήνα
(Τηλ.: 210-8317163)

» Πλοία 2-3 φορές την ημέρα απο την Κύμη
(Κύμη: Τηλ.: 2222 0 22020
Σκύρος: Τηλ.: 2222 0 91790)

© Antigoni Studios. 2017 - All rights reserved.Created by LOUD.